2022. május 7-8.

Ünnepeljünk együtt!

Átadtuk a Közbiztonságért Díjakat

Kerületünk közbiztonságáért kitartóan és kiemelkedő szakmai színvonalon végzett munkát minden évben Önkormányzatunk által alapított díjjal ismerjük el. Az idei évben a békásmegyeri Közbiztonsági Nap programjainak ünnepélyes megnyitóján adta át dr. Kiss László polgármester az Óbuda-Békásmegyer Közbiztonságáért Díjakat.

„A mai napon azért gyűltünk össze, hogy mindazoknak köszönetet mondjunk, akik értünk, a kerület biztonságáért végeznek az év 365 napján áldozatos munkát – mondta dr. Kiss László köszöntőbeszédében. – Amikor Óbuda-Békásmegyer Közbiztonságáért Díj idei kitüntetettjeinek pályájára tekintünk, láthatjuk, sokféle életutat jártak be. De van, ami közös bennük: magas színvonalú szakmai felkészülés és felelősségvállalás áll kiemelkedő munkájuk mögött, akár hivatásból, akár önkéntesként szolgálnak minket.”

Az Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat által adományozott Óbuda-Békásmegyer Közbiztonságáért Díjakat hagyományosan Óbuda Napján, ünnepséggel egybekötve adjuk át minden évben. Az elmúlt két esztendőben azonban arra kényszerültünk, hogy szűk körben találkozzunk, így különös öröm, hogy az idei Óbuda Napjához kapcsolódó díjátadó alkalmakon együtt ünnepelhetünk, és gratulálhatunk kitüntetettjeinknek.

Az Óbuda Napja egész hétvégés rendezvénysorozatunk részeként a békásmegyeri Csobánka téren Közbiztonsági Napon vártuk izgalmas programokkal a családokat. Az Óbuda-Békásmegyer Közbiztonságáért Díjak ünnepélyes átadása előtt az Óbudai Kutyás Egyesület bemutatójával és a Rendőrzenekar előadásával már is elkezdődött az izgalmas programok sora.

Az Óbuda-Békásmegyer Közbiztonságáért Díj elismerésben az önkormányzati rendelet értelmében a harmadik kerület közbiztonságának érdekében tartósan kiemelkedő munkát végző személyek részesülhetnek. Akik az idei évben átvehették a díjakat, akikre büszkék vagyunk:


Michnyóczki-Kovács Nikoletta rendőr főhadnagy

Michnyóczki-Kovács Nikoletta rendőr főhadnagy 1997. július 1-jén szerelt fel a BRFK III. kerületi Rendőrkapitányság Békásmegyeri Rendőrőrs állományába. Jelenleg a Bűnügyi Osztály Bűnüldözési Alosztály állományában nyomozótiszt beosztásban teljesít szolgálatot. Kiemelkedő hely,- és személyismerettel rendelkezik, a megszerzett tapasztalatait mindvégig igyekezett átadni fiatalabb kollégáinak. Szakmai felkészültsége és a szervezet iránti lojalitása az állomány előtt példaképpé formálta.

 

Prodl Erika rendőr főhadnagy

Prodl Erika rendőr főhadnagy a rendészeti szakközépiskolai tanulmányainak befejezését követően 1997. július 1-jétől kezdte a hivatásos rendőri szolgálatát a BRFK III. kerületi Rendőrkapitányság Közrendvédelmi Osztály állományába, március óta az Igazgatásrendészeti Osztály állományában előadó. Többletmunkával járó DADA, valamint balesetmegelőzési feladatokat is végzett, és elsőként került baleseti helyszínelő beosztásba. Elöljárói kiemelik, hogy intézkedéseit mindig határozottan, jog- és szakszerűen foganatosítja.

 

Appl János tűzoltó főtörzsőrmester

Appl János tűzoltó főtörzsőrmester 1988. augusztus 16-án szerelt fel tűzoltónak a III. kerületi Hivatásos Tűzoltóparancsnokságon. Eltelt szolgálati ideje alatt számos tűz-, és káreset felszámolásában vett részt. Munkavégzését mindvégig precizitás, kellő körültekintés és szakmai hozzáértés jellemezte, ennek egyik bizonyítéka, hogy 33 éve balesetmentesen vezeti a tűzoltóság gépjárműveit. Az évek során olyan tűzoltóvá vált, akinek a szakmai tapasztalataira bátran támaszkodhatnak kollégái és a parancsnoka is.

 

Vad Tibor János mentőtechnikus

Vad Tibor János mentőtechnikus 2012. február 1. óta az Országos Mentőszolgálat munkatársa. A csillaghegyi mentőállomáson mentő-gépkocsivezetői státuszban kezdte meg hivatását, ahol az elmúlt évek során mentőszakápolói végzettséget is szerzett. Sokat tesz a mentőállomás szakmai színvonal javításának érdekében, és részt vesz a belépő dolgozók szakmai képzésében. A kerületi társszervek, intézmények és iskolák rendezvényein mindig számíthat rá a kerület, a mentőalapítvány munkáját szintén aktívan segíti.

 

Kiss László közterület-felügyelő

Kiss László közterület-felügyelő 2008. november 1. óta dolgozik Óbuda-Békásmegyer Közterület-felügyelet állományában. Munkáját precízen, pontosan végzi, intézkedési kultúrája és jogszabály ismerete kimagasló, az állampolgárokkal szemben mindig tisztelettudó. A hajós szolgálat megalakulása óta májustól októberig hajós szolgálatot lát el. Hajós ismeretei nélkülözhetetlenek, kiemelkedőek, számos esetben nyújtott segítséget bajba jutott hajósoknak, fürdőzőknek, részt vett műszaki mentésekben, biztosítási munkálatokban.

 

Dr. Balázs András polgárőr

Dr. Balázs András polgárőr 2015. március 18-án csatlakozott a Budapest III. Kerületi Polgárőr Egyesülethez, hogy részt vegyen az önkéntes bűnmegelőzési tevékenységben. A felmerült szituációkat járőrvezetőként törvényesen és szakszerűen oldja meg. Az egyesület egyik legmagasabb szolgálati óraszámot teljesítő tagja. A Covid-19 járvány miatt kihirdetett veszélyhelyzet alatt rendszeresen intézett bevásárlásokat, gyógyszerkiváltásokat az arra rászorulók részére. A kerületi, jelentős tömegeket megmozgató rendezvények biztosításának egyik állandó résztvevője.

 

Az idei évben Polgármesteri Dicséretben részesül Lengyel Vilmos

Lengyel Vilmos, a Budapest Közút Zrt. Forgalomtechnikai Igazgatóság Forgalomtechnikai kezelő főosztály Buda kezelői osztály vezetője hosszú ideje dolgozik ezen a szakterületen, munkájával a messzemenőkig támogatja és segíti Önkormányzatunkat. Kerületünk biztonsága érdekében szaktudásával a lehető leghatékonyabban segítette a forgalomtechnikai rend kialakítását. Minden intézkedésével a kerületi lakosok biztonságos és zavartalan közlekedését segítette, a kerület közbiztonságának érdekében példaértékű munkát végez.

Köszönjük díjazottjaink kitartó és magas szakmai színvonalú munkáját Óbuda-Békásmegyer közbiztonsága érdekében! A megtisztelő elismeréshez gratulálunk!

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on facebook