2022. május 7-8.

Ünnepeljünk együtt!

Fenntartható Óbuda Napja 2022

Kedves Látogatóink!

A fesztiválok súlyos terhet rónak környezetünkre, ezért Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat Fenntarthatósági Stratégiáját követve, az Óbuda Napja 2022 rendezvényein is törekszünk ezt a terhelést enyhíteni. A fenntarthatóság jövőálló fejlődést jelent, melynek érdekében csökkentjük a pazarlást, gondozzuk a helyet ahol élünk és törődünk közösségünkkel.

Az Óbuda Napja 2022 rendezvényein ezért:

  • bevezetjük a REPOHÁR használatát.  Ezzel nem csupán az eldobott műanyag poharak számát csökkentjük, de a szállításból fakadó CO2 kibocsátás is mérséklődik. Az Óbuda ikonikus épületeit ábrázoló poharakat háromféle méretben lehet megvásárolni. A repoharak visszaválthatóak, de egy értékes, egyedi gyűjtemény darabjaiként haza is vihetőek,
  • a kulturális esélyegyenlőséget a programok INGYENES látogatásával teremtjük meg,
  • mozgáskorlátozott vendégeink számára a rendezvény teljes területe AKADÁLYMENTESEN megközelíthető, számukra külön toalettet biztosítunk,
  • a rendezvény ÁLLATBARÁT, a szabályok betartásával, házi kedvencek: kutya, vadászgörény, egyes rágcsáló fajták a rendezvényre behozhatók. Állatszőrt a rendezvényen nem árusítunk.

A fenntarthatóság érdekében Önöktől azt kérjük, hogy ha tehetik, a rendezvényt KERÉKPÁRRAL, TÖMEGKÖZLEKEDÉSSEL, VAGY GYALOGOSAN közelítsék meg!

Köszönjük, hogy velünk együtt fontosnak tartják Óbuda-Békásmegyer fenntartható fejlődését!

A szervezők

 

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on facebook